O družini

Družinsko podjetje pripoveduje zgodbo o družini Tavčar in ljubezni do kraškega kamna. Oče Janko, po izobrazbi strojni tehnik, se je leta 1991 odločil, da v svoje roke prevzame opuščen, 200 let star kamnolom Debela griža v Povirju in prične z obdelovanjem kamna. Mama Marija, diplomirana gradbena inženirka, se je moževi pobudi brez pomisleka pridružila in skupaj sta ustanovila podjetje Kamnoseštvo Tavčar. Otrokoma, hčerki Niki in sinu Mihi, je bila ljubezen do kamna, gradbeništva in arhitekture položena že v zibelko. Uspešno dokončana študija arhitekture ter rudarstva in geotehnologije, sta zagotovila uspešno poslovno pot in rast družinskega podjetja.

Miha, ki je v času delovanja v kamnolomu ves čas negoval tudi svojo ljubezen do konjev in postal svetovni prvak v dvovprežni maratonski vožnji z lipicanci, je prevzel tudi vlogo direktorja podjetja. Od takrat skupaj s sestro Niko ter svojo zvesto ekipo kamnoseških mojstrov, skozi svoje ročno in strojno obdelane umetnine in vrhunskim znanjem po svetu širimo vest o edinstvenem apnencu Repen Povir. Kamnu svetovnih prvakov.

Spoznajte nas

Janko Tavčar, ustanovitelj in lastnik podjetja

Po nešteto sprehodih mimo opuščenega kamnoloma Debela griža, kjer sem opazoval ta prekrasen apnenec, sem se leta 1994 odločil za prevzem kamnoloma. Svoje znanje strojništva sem uporabil pri obdelovanju edinstvenega kamna Repen Povir in ustanovil podjetje Kamnoseštvo Tavčar.

Marija Tavčar, prokurist, dipl.gradbeni inženir

Kot diplomiranemu gradbenemu inženirju mi je bila zgodba kraškega kamna takoj blizu. Vesela sem, da sva se z možem pred 35. leti podala v zgodbo obdelovanja tega prekrasnega kamna s katerim smo polepšali že veliko domov, vrtov, pomembnih stavb in kotičkov mest, predvsem pa sem ponosna, da sva ljubezen zanj predala tudi na najina otroka.

Nika Tavčar, prokurist, dipl. arhitekt

Ljubezen do kamna, arhitekture in gradbeništva mi je bila predana že v zibelko in vedno sem bila ponosna na domači kraj in družinsko podjetje, ki sta ga ustanovila starša. Soustvarjanje zgodbe, sprejemanje pomembnih odločitev in skrb za uspešen razvoj in rast podjetja so moj vsakdan in hvaležna sem, da lahko delam tisto, kar me resnično veseli.

Miha Tavčar, CEO, dipl. inženir rudarstva in geotehnologije

Sobivanje s kraško naravo, dolgoletna družinska tradicija ter nenehen razvoj in tehnologija obdelovanja našega kamna Repen Povir iz lastnega kamnoloma so zadosten razlog, da se vsako jutro zbudim dobre volje. Vsakega novega projekta se razveselimo kot bi bil prvi in v veselje nam je sodelovanje z naročniki do uresničitve njihovih želja.