Kamen Repen Povir

Kamen Repen Povir je plod trdoživih kraških tal, rojen pred več milijoni leti v obdobju krede in zato velja za enega najstarejših apnencev. Njegov rojstni kraj je mala kraška vasica Povir, zaradi svoje repenske strukture in lokacije, pa so mu geologi nadeli ime »Kamen Repen Povir«. Poleg svoje neizmerne lepote, ga odlikujejo tudi mnoge edinstvene fizikalno-kemične lastnosti – kamen ne vpija vode, zaradi strukture se lepo oblikuje, polirana površina pa še dolgo obdrži svoj sijaj. Po izgledu spominja na školjkast apnenec, njegovi sivi odtenki pa se krasno dopolnjujejo s celotno barvno lestvico. Zaradi svoje obstojnosti na mraz in vročino (od -50˙C do +50˙C) je popolna izbira za zunanje lokacije.

Kamen Repen Povir je odlična izbira za kamnite stopnice, ročno in strojno obdelane police in obrobe, s katerimi bo vaš bazen pritegnil zavidljiv pogled vašega soseda, kamnita potka na vašem vrtu pa bo spominjala na cvetoče aromatične vrtove Toskane ali Provanse. Zaradi proizvodnje v lastnem kamnolomu Povir vam lahko zagotovimo hitro dobavo in večje količine. Nudimo pestro ponudbo velikih izdelkov – kamnite bloke, velike kamne za utrjevanje brežin in podpornih zidov, lomljenega kamna za zidanje, kamne različnih dimenzij za kamnite tlake, fasadne obloge, kamnite erte, stebre in konzole, kamnite vodnjake ter majhne izdelke za dekoracijo vašega doma ali unikatno darilo.

Ročna obdelava kamna Repen Povir

 Z vsakim izdelkom želimo naročnika prepričati o odličnosti, zato se vsakega novega naročila lotimo z oblikovno pripravo. Ročno obdelujemo predvsem izdelke po naročilu – kamnite mize in posode, klopce, fontane, okenske in vratne okvirje (erte), kamnite portale, stebre, konzole in police, stopnice, notranje tlake, kamnite škrle in obdelane kamne za oblaganje zidov (bunje).

Strojna obdelava kamna Repen Povir

Ker se naš kamen Repen Povir ponaša z izjemno obstojnostjo, je strojna obdelava izdelkov za zunanjo uporabo zelo raznolika.

Zaradi lastne proizvodnje v kamnolomu v naši ponudbi najdete tudi žagan kamen v obliki večjih plošč ali blokov, ki jih lahko nato po želji sami obdelate v želeno obliko. Ponujamo pestro ponudbo grobo lomljenega kamna za utrjevanje brežin in podpornih zidov, urjenja rečnih strug in vodotokov. Za zidanje kraških zidov je primeren naš lomljenec. Serijski ali po naročilu izdelani kamniti tlaki za notranjo ali zunanjo uporabo so lahko tudi različno obdelani (brušeni, štukani, krtačeni, strugani, špičeni, žgani ali žagani). Po naročilu lahko obdelamo tudi robove vseh kamnitih oblog, zidne in fasadne obloge (bunje), ki veljajo za naš najstarejši izdelek.

Vse več izdelkov iz naše ponudbe z dobro predpripravo obdelamo s programiranim strojem, finiširamo pa s pridnimi rokami kamnoseškega mojstra, ki poskrbi, da je izdelek unikat, ki bo še dolgo žel zadovoljne poglede svojega gospodarja.